BIODIVERSITEIT STIMULEREN IS DUURZAAMHEID BEVORDEREN

Hoe?

Speciale planten in de baskets trekken bijen, vlinders en andere insecten aan. De bloemen zorgen voor extra voedsel en stimuleren de populatie van o.a de bijen en vlinders. Zowel voor de zomer als voor de winter kunnen planten worden toegevoegd die de biodiversiteit bevorderen.

Waarom?

Door ook in de stad de bijen, vlinders en andere insecten te stimuleren, kunnen we ons steentje bijdragen om de populatie in stand te houden en weer uit te breiden. Uit een Duits-Nederlandse studie van 2017 blijkt dat sinds 1989 driekwart van de vliegende insecten is verdwenen. Voor meer informatie zie biodiversiteit.nl en wur.nl  O.a. voor onze voedselproductie zijn bijen heel belangrijk. Zij zorgen voor de bestuiving van veel voedselgewassen.

concept-01

Wat kunt u doen?

Voor een rijke biodiversiteit in uw straat, kiest u voor planten die aantrekkelijk zijn voor insecten. Onze Butterfly mengsels bevatten deze planten.

concept-05

Misvatting: Bijen zorgen voor overlast?

Bijen zoeken naar nectar, deze vinden ze in bloemen en hiermee veroorzaken ze geen overlast. Dit in tegenstelling tot wespen die naar zoetigheid zoeken.

over-05

Communicatie

In allerlei nieuwsuitingen en communicatie over uw centrum kan de biodiversiteit een belangrijke rol spelen.

over-04

Bovendien

Naast het stimuleren van de biodiversiteit zorgen onze beplantingen voor het afvangen van fijnstof, productie van zuurstof en voor verkoeling in de zomer.

Financiering:

Door met de bloemen de biodiversiteit te bevorderen en hiermee de duurzaamheid te verhogen, is het mogelijk andere partijen voor financiering te interesseren. Bijvoorbeeld bedrijven die met duurzaamheid in verband gebracht willen worden, of gemeentes die een duurzaam klimaat willen stimuleren en de biodiversiteit willen bevorderen.

 

 

Contact

Flower and Shower

Keizersgracht 637E
1017 DS Amsterdam
T: +31 (0)88 883 2663
M: + 31 (0)6 5357 0824
info@flowerandshower.nl