Flower and Shower Bloom baskets aan lantaarnpalen - ZwolleIn het historische hart van Nederland, omarmd door charmante grachten en rijke geschiedenis, is een betoverend initiatief ontstaan om de straten van Zwolle op te fleuren. Bloom baskets, oftewel bloemen aan lantaarnpalen of bruggen, hebben hun weg gevonden naar deze prachtige Hanzestad en brengen een vleugje kleur en schoonheid in het centrum. Dit project brengt niet alleen een esthetische transformatie teweeg, maar versterkt ook het gevoel van trots en saamhorigheid onder de inwoners van Zwolle.

Unieke plantencombinatie afgestemd met plaatselijke tuinontwerper

De Bloom baskets in Zwolle zijn een waar kunstwerk van bloemen en planten. Ze zijn op elegante wijze aan de lantaarnpalen bevestigd en vormen zo een harmonieuze combinatie van natuurlijke pracht en historische architectuur. De straten worden getransformeerd in een oase van kleur en geur, waardoor zowel bewoners als bezoekers worden betoverd. Het is alsof de stad een levendig schilderij is geworden. Dit initiatief gaat echter verder dan alleen het verfraaien van de stad. De plantencombinatie is zorgvuldig uitgekozen en afgestemd met de plaatselijke tuinontwerper. Deze bloemencombinatie is alleen in Zwolle terug te vinden en daarom uniek. Om de bloemen levendig te houden worden de bloembaskets in de zomerperiode wekelijks water gegeven.

Flower and Shower Bloom baskets aan lantaarnpalen - ZwolleGastvrij en levendige sfeer in Zwolle door bloemen

De Bloom baskets dragen bij aan het creëren van een gastvrije en levendige sfeer in Zwolle. De bewoners genieten van de kleurrijke bloemenpracht in hun dagelijks leven. Daarnaast nemen toeristen en voorbijgangers de tijd om de prachtige bloemen te bewonderen of ermee op de foto te gaan. De baskets vormen een geliefde achtergrond voor foto’s en selfies, waardoor de schoonheid van Zwolle via sociale media wordt gedeeld en de stad een nog grotere bekendheid krijgt.

Flower and Shower Bloom baskets aan lantaarnpalen - ZwolleGezonde en leefbare stad voor mens en dier

De Bloom baskets van Flower en Shower hebben Zwolle getransformeerd in een betoverende stadstuin. Ze brengen niet alleen kleur en schoonheid, maar dragen ook bij aan het verduurzamen van de stad. Bloemen en planten verbeteren de luchtkwaliteit en bevorderen de biodiversiteit door bestuivende insecten aan te trekken. Door de straten te veranderen in bloemrijke oases, draagt Zwolle bij aan een gezonde en leefbare stad voor mens en dier.

Flower and Shower Bloom baskets aan lantaarnpalen - Zwolle